СИСТЕМА СВІДОМОГО НОТНОГО СПІВУ Б. ТРИЧКОВА ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ МУЗИЧНИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ - Medvid, T. (Естетика і етика педагогічної дії, 2023)
У статті розглянуто сутність системи свідомого нотного співу болгарського педагога Б. Тричкова та розкрито роль дидактичного методу «Столбіца» в розвитку музичних здібностей учнів закладів загальної середньої освітни в Україні. Висвітлено значення терміну «столбіца». Проаналізовано два основні етапи читання нотного тексту за системою Б. Тричкова (поступеневий і стрибкоподібний); зазначено порядок вивчення ступенів у процесі засвоєння гами. Розкрито роль «болгарської драбинки» в розвитку музичних здібностей учнів закладів загальної середньої освіти.