ФОРМУВАННЯ ПРОЄКТНОЇ КУЛЬТУРИ У ПРОЦЕСІ БАКАЛАВРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ДИЗАЙНЕРІВ ОДЯГУ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ І ДАНІЇ - Sotska, H. (Естетика і етика педагогічної дії, 2023)
У статті узагальнено досвід закладів вищої освіти України і Данії з питань формування проєктної культури дизайнерів одягу в процесі бакалаврської підготовки. Доведено, що формування проєктної культури дизайнерів одягу під час бакалаврської підготовки у вітчизняних і данських закладах вищої освіти результативне за умови включення фахівців у цілісний процес проєктної діяльності, що узгоджується з процесом цілеспрямованого формування професійних компетентностей. На основі порівняльного аналізу зроблено висновок, що освітній процес у вищих закладах освіти Данії ґрунтується на всепронизливій проєктності та міждисциплінарності, тоді як в Україні акцентується увага на міждисциплінарності й технологічності.