МУЛЬТИЛІНГВІЗМ ТА МЕТОДОЛОГІЯ CLIL В МЕЖАХ ПРОЄКТУ MULTIED ERASMUS+ - Zuyenko, M.; Kravchenko, V.; Kohut, I. (Естетика і етика педагогічної дії, 2022)
У статті представлено результати дослідження української державної та університетської мовної політики, а також потенціалу української університетської спільноти стати багатомовною з точки зору володіння іноземною мовою й ставлення до багатомовного підходу в навчанні. Автори переконливо доводять важливість багатомовності в сучасному суспільстві та необхідність міждисциплінарності її вивчення у зв’язку з соціолінгвістикою, когнітивною лінгвістикою та педагогікою. Результати дослідження показують те, що студенти розуміють можливості іноземних мов і відкриті до застосування нових методів. Серед таких методичних новацій релевантно представлений сторітелінг як метод навчання мови за методологією CLIL. Наголошується, що українські університети можуть розробляти власні методики багатомовної освіти, про що свідчить приклад одного з провідних вітчизняних університетів – Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.