ФОРТЕПІАННІ ТВОРИ ПОЛТАВСЬКИХ КОМПОЗИТОРІВ У НАВЧАЛЬНОМУ РЕПЕРТУАРІ З МУЗИЧНОГО ІНСТРУМЕНТУ - Glushkova, Svetlana (Естетика і етика педагогічної дії, 2018)
У статті висвітлено вагомі творчі здобутки, активну просвітницьку діяльність знаних і маловідомих постатей української національної композиторської школи Полтавщини початку ХІХ – середини ХХ ст. (А. Єдлічка, М. Лисенко, П. Щуровський, М. Колачевський, Л. Лісовський, С. Шевченко). Розглянуто питання включення їх форте- піанних творів у сучасний навчальний репертуар студентів вищих педагогічних навчальних закладів у процесі опанування ними курсу «Музичний інструмент».