СТРУКТУРА КУЛЬТУРООХОРОННОЇ КОНЦЕПЦІЇ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВОЛОДИМИРА ЩЕПОТЬЄВА - Hryn, Yuliia (Естетика і етика педагогічної дії, 2017)
У статті розкриваються концептуальні засади освітньої діяльності В. Щепотьєва (1880–1937 рр.) – професора української літератури та мовознавства, мистецтвознавця, етнографа, архівіста, митця, громад- ського діяча доби українського відродження початку ХХ століття. Представлено результати дослідження автором педагогічних поглядів та освітньої діяльності вченого, обгрунтовано структуру його культуро- охоронної педагогічної концепції, яка включає п’ять складників: цільовий, теоретико-методологічний, змістовий, методичний і праксеологічний.