АКТУАЛЬНІСТЬ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРАКТИК ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ СТУДЕНТІВ В УМОВАХ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Hnativ, Zoriana (Естетика і етика педагогічної дії, 2017)
У статті зроблено постановку проблеми дослідження естетичного виховання студентів в умовах інтернаціоналізації вищої освіти кінця ХХ – початку ХХІ століття. В центрі нашої дослідницької уваги – феномен естетизації освітнього процесу, проблема морально-етичної спрямованості, універсальна модель усвідомленого людського буття в процесі духовного розвитку – становлення професійної особистості як носія естетичних цінностей, оптимальні шляхи розвитку якої знаходяться в площині освітнього простору.