ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ІНТЕГРОВАНОГО КУРСУ «МИСТЕЦТВО» - Sulaieva, N.; Batiievska, T. (Естетика і етика педагогічної дії, 2023)
У статті представлено результати аналізу освітніх практик вітчизняних ЗВО з підготовки майбутніх учителів до викладання інтегрованого курсу «Мистецтво», що увиразнюється в реалізації освітньо-професійних програм «Середня освіта (Музичне мистецтво)», «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» та «Середня освіта (Хореографія)». Наголошено на різних підходах закладів вищої педагогічної освіти до формування професійних компетентностей фахівців. Обґрунтовано доцільність уведення в процес підготовки здобувачів сертифікатних освітніх програм, що передбачають поєднання освітніх компонентів, змістове наповнення яких забезпечує поглиблення компетентностей з різних видів мистецтва. Висвітлено зміст сертифікатної освітньої програми «Інтегрований курс , Мистецтво” для ЗЗСО».