МИСТЕЦЬКО-ПЕДАГОГІЧНА СПАДЩИНА КІМА ВАСИЛЕНКА ЯК КУЛЬТУРНО- ІСТОРИЧНИЙ ФЕНОМЕН - Zhyrov, Oleksandr (Естетика і етика педагогічної дії, 2018)
У статті здійснено спробу узагальнити та доповнити уявлення про феномен творчої особистості відомого українського педагога-митця К. Василенка. Розглянуто різні грані його діяльності як науковця, хореографа, педагога, дослідника танцювального мистецтва, організа- тора культурного життя в країні, фундатора вищої хореографічної освіти в Україні. Систематизовано його мистецько-педагогічні ідеї. Встановлена непересічна роль К. Василенка у формуванні й розвитку української народно-сценічної хореографії.