ФАХОВА ЕТИКА У ЛІНГВОКУЛЬТУРНОМУ ВИМІРІ: АМЕРИКАНСЬКИЙ ДОСВІД - Semenoh, Olena; Kravchenko, Olena (Естетика і етика педагогічної дії, 2017)
У статті визначено поняття «медична сестра», «професійна етика медичних сестер», окреслено особливості освітніх програм підготовки майбутніх ліцензованих молодших медсестер (LPN) у США, спрямованих на формування професійної етики. Здійснено огляд лінгвокультурного аспекту формування професійної етики медичних сестер в американських вищих навчальних закладах. Представлено досвід занять із курсів «Медсестринська етика», «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» у Черкаській медичній академії, що спрямовані на пізнання світу медсестринської професії, культури спілкування в медичному колективі, етичної поведінки, моральних відносин, запобіганню конфліктних ситуацій, надання психологічної підтримки.