DIALOG I SPOTKANIE A WSPÓLNOTA I WSPÓLNOTOWOŚĆ - Franc, Małgorzata (Естетика і етика педагогічної дії, 2017)
Виховання зумовлює необхідність налагодження діалогу в педагогічному середовищі. На сучасному етапі розвитку освіти означений аспект розглядається як сучасна тенденція гуманної педагогіки, що пов’язано з філософськими засадами діалогу або інтерсуб’єктивності серед освітян. Педагогічний діалог визначається як відкрита система знань про можливості та наслідки комунікації між учителем, викладачем та учнем, студентом. Автор вказує на роль та можливості сучасного діалогу в процесі міжособистісного спілкування та освітнього партнерства, які істотно впливають на якість процесу соціалізації та створення нових шляхів професійного розвитку вчителів.